1 oktober 2013

Ik ben verhuisd!

(edit: deze post is al een paar maanden oud maar voelt nog heel actueel!, Ik ben in april verhuisd en dat ik tot nu toe deze post ben vergeten te plaatsen zegt denk ik genoeg…) Na een best hectisch jaar met werk, school, gezondheidsgezeur en een onstuimig liefdesleven, besloot het lot mij te voorzien van een droomhuisje! (Allemaal: “dankjewel lot!”)
Ik was 11e en toen ineens 4e voor een huis wat werkelijk aan al mijn wensen voldoet. Na een behoorlijk hectische dag van bezichtigen en meteen accepteren en dus ook papierwerk regelen, kreeg ik al snel uitsluitsel: ik ben het geworden!
Ontzettend gaaf dus maar wel meteen-HOE GA IK DIT IN VREDESNAAM REGELEN!-

Geweldig hoe je ineens hulp krijgt uit verwachte en onverwachte hoek.

Inspectie in de woonkamer

Inspectie in de woonkamer

Het huis was in relatief slechte staat. Niets kon zo blijven als ik het aantrof. De muren waren op sommige plekken niet goed, maar omdat het een huurhuis is, bleef het echte sloop en bouwwerk gelukkig uit. Vooral schoonmaken, schuren, schilderen, vloeren leggen en behangen.

Eindelijk was daar behang! Een wereld van verschil!

Eindelijk was daar behang! Een wereld van verschil!

Het bleek niet realistisch het hele huis ‘af’ te hebben voor de verhuizing, en dus besloten we ons te concentreren op de keuken, woonkamer en slaapkamer. De echte leefruimtes so to speak.

Bettie hielp met inpakken

Bettie hielp met inpakken

Ook Sookie vond het nieuwe huis best een goed idee ?

Ook Sookie vond het nieuwe huis best een goed idee ?

Afgezien van wat gestresste woedeaanvalletjes en coordinatieprobleemtjes ging het geklus eigenlijk best wel goed. Failliet maar tevreden!

Het huis is nog steeds een work in progress, maar langzaamaan wordt het echt een fijne plek! Volgende missie is vooral de studeerkamer. Behangresten van de muur afweken, muren voorstrijken, plinten schuren en een vloer leggen. My glamourous life! (edit: ondertussen is de studeerkamer ook betreedbaar en bruikbaar, al het houtwerk wil ik nog schilderen (dat donkerblauw moet wit worden) maar we zitten er! Heuj!)

Studeerkamer net geschilderd, de muren dan. Het hout moet nog.

Studeerkamer net geschilderd, de muren dan. Het hout moet nog.

Hoe zijn jullie verhuiservaringen? Vinden jullie het ook zo’n gestress of eigenlijk wel leuk, een nieuwe plek?
Ik weet dat ik de komende jaren niet meer hoef te verhuizen, lekker hier mijn stekje opbouwen!

De dag na de verhuizing…

De dag na de verhuizing…

Ik zoek nog helden in laminaatvloer-leggers, schilderfanaten, en opruimcoaches “dit zit nog in de doos Emma, gewoon wegdoen!!” 🙂

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Sas 4 oktober 2013 at 13:33

    Van harte gefeliciteerd, super leuk! Veel (klus)plezier

  • Reageer Gideon 5 oktober 2013 at 14:39

    Nice, nog steeds in de buurt? Grtzz

  • Reageer