15 oktober 2013

Mijn nieuwe liefde en een vegetarisch herfstreceptje

alle ingredienten liggen klaar

Ok, ik hoorde engelengezang toen ik mijn grote liefde aantrof in de kringloopwinkel. De pan op de foto wil ik zonder grap al tien jaar! Als je weet hoe prijzig deze pannen van Le Creuset zijn, weet je waarom ik er tot nu toe nog geen kocht. Totdat ik deze mooierd vond: voor €12,50. (Doe normaal!) Thuis uitgebreid schoongemaakt met alle huis- tuin- en keukentips die ik maar kon vinden, om er vervolgens zo snel mogelijk een lekker pompoenstoofpotje met geitenkaas mee te maken! Een vegetarische, dat vond ik wel zo leuk.

Omdat ik niet zo ervaren ben met stoofpotjes zocht ik een recept, en ik kwam uit bij een receptje uit de Allerhande. Ik heb er wel het een en ander van aangepast, omdat ik ingrediënten niet in huis bleek te hebben of omdat het me niet lekker leek.

 • 1 kleine pompoen (ik deed een halve grote, dit werkt óók! 😀 )
 • 2 eetlepels olijfolie 1 lepel cocosolie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 courgette, in grove stukken
 • 800 gram kikkererwten uit blik
 • 400 tomatenblokjes uit blik
 • 2 theelepels gemalen komijn dit leek mij niet lekker, maar voeg het toe als het je lekker lijkt!
 • mespunt cayennepeper een ‘pinch’ rode pepervlokken
 • 2 kaneelstokjes
 • 150 g zachte geitenkaas
de helft van de pompoen gaat de koelkast in

De andere helft in een pot de koelkast in!

twee halve stukken pompoen

Een kleine pompoen heb je nodig, dat werd dus een halve grote pompoen. Schijnt in smaak niks uit te maken.

Nu ik dit recept heb gemaakt weet ik dat je niet perse speciale kookskills hoeft te hebben om een stoofpot te maken. (Misschien is het met vlees lastiger, het lijkt me niet moeilijk om taaie schoenzolen te maken bijvoorbeeld.) Kun je groente snijden en het gas aansteken? Check. Dan kun je een stoofpot maken.

alle groente in de pan

Alles in de pan!

Ik vond deze stoofpot wel lekker maar voor mij wordt dit geen favorietje. Omdat de pompoen, de kikkererwten en de courgette allemaal geen heel uitgesproken smaak hebben, wordt dit gerecht al snel een beetje melig. Dit gerecht moet het echt van de geitenkaas hebben, en ik vond persoonlijk dat een andere kaas zelfs nog beter zou passen. Snippers overjarige kaas bijvoorbeeld, dat zou nog veel beter bij dit gerecht passen! Toen ik alle geitenkaas er uit had gevist heb ik nog wat sojasaus gedruppeld over deze stoof, om er nog een beetje een bite aan te geven.

het gerecht is klaar

Klaar! Mjam!

Wat zijn jullie favoriete stoofschotels?

Vorige artikel Volgende artikel

1 Reactie

 • Reageer Yasmin 17 oktober 2013 at 23:35

  Mijn lekkerste stoofpot komt van moeders 🙂 Draadjesvlees die urenlang op het vuur heeft gestaan (en super mals en zacht is, geen schoenzool) met bruine boterhammen besmeerd met mosterd en donkerbruin bier, veel uien, laurierblaadjes en nog heul veul meer. yum yum yum. Ik kan het recept wel eens voor je vragen als je wilt?

 • Reageer