5 oktober 2013

#Miniblog movie review ” It’s a Wonderful Life”

It’s a Wonderful Life is voor mij een beetje verplichte kost. Ik probeer alle films uit de IMDB top 250 te zien en deze stond daar tussen. De films die in de Top 250 staan zijn door reguliere bezoekers van IMDB met de hoogste waardering beloond. Omdat ik het leuk vind om klasiekers te zien en te lezen, leek dit mij een leuk begin als ‘verplichte kost’. Niet alle films die er in staan vind ik persoonlijk ook echt heel goed, sommige films staan er in omdat deze film toevallig de eerste was die een bepaald trucje uithaalde (bepaalde manier van verhaal vertellen, filmen, of wat dan ook.)

Wat vond ik deze film vervelend!! Ik denk dat deze film het goed doet bij oude liefhebbers van “The American Dream” (beginnen als krantenjongen en eindigen als geslaagd en geliefd zakenman)… De film gaat over een jongetje dat opgroeit met een droom om te gaan studeren en reizen. Hij wil de wereld zien! Door wat ongelukkige spelingen van het lot komt dat er niet van, hij moet in het dorp blijven wonen waar hij opgroeit en komt daar uiteindelijk niet weg. Op een dag maakt hij een fout, die voor veel van zijn geliefde dorpsgenoten grote invloed kan hebben. Hij vind dat zo erg dat hij overweegt een einde aan zijn leven te maken. Maar dan schiet een engel hem te hulp!

Waarom vind ik deze film nou zo rot? Ik irriteerde me mateloos aan het feit dat de dromen van de hoofdpersoon genadeloos worden afgestraft en dat de moraal van het verhaal eigenlijk is: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’

Stom. 🙂

2/5

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Nog geen reacties

Reageer