17 oktober 2013

#Miniblog Movie Review “Once Upon a Time in America”

Als je van films van epische proporties houdt, blijf dan lezen! Dit is een gangster-epos pur sang. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de eerste keer dat ik deze film probeerde te kijken, voortijdig afhaakte. Het is met zijn 229 minuten (das bijna 4 uur!) ook echt een flinke zit. Maar: wel de moeite.

De film speelt zich af in de jaren 30, en eind jaren 70. Een Joodse gangster die na een heftige gebeurtenis de stad uitvlucht wordt op een mysterieuze manier teruggelokt, en je volgt hem terwijl hij terugdenkt aan de woelige jonge jaren. (Ok ik schrijf dit op en het klinkt supersuf, maar echt: dat is wat hij doet.) Deze film staat in de IMDB top 250 en ik snap wel waarom. Het is een goede, kundige, krachtige film die ook nu nog steeds erg charmant is. Vind je The Godfather tof, dan kun je ook in deze film je lol op.

4/5

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Nog geen reacties

Reageer