19 oktober 2013

OMG een outfitpost: Fijn jurkje van bio-katoen

Ik met een mooie jurk van Miss Green

Ik voel me best raar als ik middenin een drukke winkelstraat mijn nieuwe jurk sta te showen terwijl een vriendin om me heen rent en foto’s van me maakt. Maar dat geeft niks! Want dit jurkje is het showen echt onwijs waard.

Terwijl ik op missie was een trui te vinden die mooi, warm, en gemaakt is van bio katoen, kwam ik op de hele mooie webshop van Miss Green. Boy, wat een leuk assortiment en wat veel keuze! Geen trui gevonden maar wel een hele mooie jurk!

Een veelzijdig jurkje van Miss Green

Een onwijs veelzijdig jurkje!

Ik probeer mijn aanschaffen een beetje bewuster te maken de laatste tijd. Liever 1 goeie trui dan 3 truien van de H&M die 1 seizoen meegaan. Liever wat meer neerleggen voor een hogere kwaliteit en hopelijk een wat lager sweatshop-gehalte en het leukst is als het dan nog een beetje bio kan ook. Maar tjee wat is dat lastig zeg! Ik zag een mooie trui van bio-katoen waar zonder blikken of blozen €350,- werd gevraagd! (Voor dat geld koop ik een kast vól met katoenplanten en doe ik het zelf wel! (Zei zij stoer, niet gehinderd door enige vorm van kennis over katoenteelt.)) Of het is wel enigszins betaalbaar maar gewoon mijn smaak niet. Stijfjes, of tuttig… Maar Miss Green heeft echt heel mooie kledingstukken. Dolgelukkig was ik dan ook toen ik het pakje dat ik ontving openmaakte.

Detail van jurk is een brede band

Mooi detail: brede band die je om je middel wikkelt

Zo ziet de jurk er van de achterkant uit.

Zo komen de banden samen aan de achterkant!

De grijze jurk is gemaakt van katoen, heerlijke zware kwaliteit. Ik droeg deze jurk op een wat koudere dag en dat ging prima. De lange mouwen en de zware stof maakt dat dit zeker geen zomerjurkje is! Ik koos voor de donkergrijze jurk Susan. Goed te combineren met zowel stoere als klassieke kleding, dacht ik zo. Ik draag een leren jasje van H&M (collectie 2012), Leren laarzen van de Bristol (!) en een ketting van Applepie Pieces (Frida Kahlo collectie).

Wat ik een ontzettend mooi detail van deze jurk vind, is dat de banden waarmee je de jurk vastknoopt, zo breed zijn. Geeft een chique uitstraling en het zit ook nog erg lekker.

De jurk kun je ook goed combineren met een leren jas

Jurkje gecombineerd met een leren jasje

Eindoordeel

Ja, ook al is de prijs van deze jurk (89.99) een flink stuk hoger dan een jurk van de H&M, heeft deze jurk zeker mijn voorkeur! De kwaliteit is een stuk hoger, met deze jurk kan ik zeker jaren vooruit, en vergeleken andere merken die bio-katoen kleding verkopen, is deze prijs zeer goed te doen. Ik heb er nu al een paar op mijn wishlist staan: de mooie Joanne in steenrood, of de ‘sleek’ zwarte Goldie… Prachtig! De jurk die ik laat zien is mij gestuurd ter review, maar nu ik weet hoe de kwaliteit is, mag Miss Green zeker op mij rekenen als klant!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Daniëlle 19 oktober 2013 at 09:56

  Mooie jurk! Geloof dat hij niet helemaal binnen mijn budget valt, helaas…

  • Reageer Eva-Joy 19 oktober 2013 at 12:52

   wow, superleuk! ik ga zeker eens kijken:) al mijn draagdoeken zijn in elk geval al van bio-katoen/bio-zijde etc;) en indd, jeetje wat een prijzen voor bio-stoffen, maar het is het waard! mooie foto’s:)

 • Reageer Saskia 19 oktober 2013 at 15:46

  Wat een ontzettend mooi jurkje! En erg leuk gecombineerd met de ketting en het jasje!!

 • Reageer Eva 27 oktober 2013 at 01:36

  Heel mooi!
  Laat de laatste tijd H&M ook liever links liggen. Dan maar wat meer betalen maar dan zijn het wel stukken die wat langer meegaan, en hopelijk niet zo overduidelijk door kindjes gemaakt zijn..

 • Reageer Sheelagh 2 december 2013 at 14:52

  Mooie jurk, staat je ook goed! Ik zie Miss Green steeds vaker voorbijkomen, tof.

 • Reageer