3 februari 2017

Waarom ik nóoit meer zonder Bullet Journal kan

bullet journal leuchtturm 1917

Bullet journal. Het klinkt vet interessant, een beetje als het boekje van een huurmoordenaar die zijn administratie goed bijhoudt. De realiteit is een stuk saaier, maar des te bruikbaarder! Heb je een druk leven en een baan waarvoor je 101 dingen moet onthouden en vaak moet schakelen? Ben je net als ik dol op mooie notitieboekjes, lijstjes, en efficiëntie-appjes, maar zie je toch door de bomen het bos niet meer? Lees dan even mee, ik leg uit hoe ik orde in de chaos (mijn hoofd) breng.

Zelf verzoop ik op een gegeven moment in al mijn lijstjes en boekjes. Ik had van alles bedacht, to-do apps in combinatie met een google agenda en daarnaast dan ook per project een apart opschrijfboekje. Vond ik súperhandig! Totdat je het verkeerde boekje bij je hebt, je een blinde vlek hebt ontwikkeld voor dat rode bolletje bij je to-do-list, en perongeluk een reminder hebt weggeklikt. En natuurlijk ook vreselijk zonde van alle notitieboekjes die je maar half gebruikt. Ik las een tweet van Sabine over haar bullet journal en werd benieuwd. En ik vond bovenstaand filmpje.

Op zich natuurlijk geen schokkend revolutionair andere manier van gebruik maken van een notitieboekje, maar wel een manier die al mijn appjes en wildgroei van boekjes overbodig zou maken. En dat is mooi. In principe is bullet journal alleen een manier van noteren, wat je verder met de pagina wil doen is aan jou. Mocht je ook willen bullet journalen, hier maakte ik een handig downloadbaar en mogelijk uitprintbaar overzicht van hoe dat bullet journalen nou precies werkt.

Weet je wat het met bullet journals is? Er zijn meteen ook allemaal mensen die echt een kunstwerkje maken van zo’n bullet journal. Jaloersmakend vind ik dat. Mensen die prachtig schrijven en zó precies alles doen, overal een leuke illustratie bijmaken waardoor het geheel er uit zien als een pinterestbaar geheel. Ik vind dat prachtig, dat je je boekje open doet en dat alles er zo prachtig en blijmakend uitziet. Geloof me, ik heb ook echt geprobeerd. Maar goed, als je dus even op pinterest zoekt, zie je hoe flexibel dit systeem kan zijn.

bulletjournal

Zo ziet mijn bullet journal er uit

Ik gebruik mijn bullet journal heel erg zoals ook in het filmpje wordt omschreven. Overzicht van de actuele to-do, een maand to-do, een maandplanner en een jaarplanner. Alle losse zaken die mij te binnen schieten schrijf ik op. Als ik in een meeting zit maak ik notities in mijn bullet journal. Achteraf schrijf ik de paginanummers in de index, zodat ik het terug kan vinden als ik wil. One notitieboekje to rule them all. Het mooiste van alles is: als iets in je bulletjournal niet voor jou werkt? Draai de pagina om, begin opnieuw!

Ik ben dol op notitieboekjes en en ik vond het zonde dat ik er zoveel had die onbeschreven stonden te wachten op een taakje. Onnavolgbaar als ik ben, vond ik het toch beter om een níeuw boekje te kopen. Onnavolgbaar zeg je? Je bent gewoon een koopverslaafde notitieboekjeshoarder. Ja ok dat.

closeups van buletjournal

Kijk nou wat een mooie details!

Toch ben ik blij dat ik dat deed, want zo kwam ik erachter dat boekjes van Leuchtturm 1917 echt heldhaftig gaaf zijn. Ze zijn van hogere kwaliteit dan Moleskins qua papier en papieropties (blanco. lijntjes, ruitjes en mijn favoriet: dotgrid), ze hebben 2(!) lintjes, een inhoudsopgave en het belangrijkste: ze zijn er in heel veel mooie KLEURTJES. (Inmiddels ben ik al aan boekje 3, taste the rainbow.)

Vulpen Kaweco Sport

Deze pen vind ik zo prachtig!

Omdat ik mijn leven ging beteren en voor altijd georganiseerd en efficient zou werken, gaf ik mezelf ook meteen een mooie Kaweco pen cadeau. Superblij ben ik ook daarmee! Ik kocht als deze spulletjes bij La Couronne du Comte‎. Zij hebben sowieso echt een goed assortiment van prachtige pennen en allerlei kantoorhebbedingen. Tip!

Hoe organiseren jullie dit soort dingen? Met een boekje of digitaal? Ik ben heel benieuwd!

Vorige artikel Volgende artikel

Nog geen reacties

Reageer