20 maart 2017

Dromen jagen en een reis naar Myanmar plannen

Ik heb een deadline dus ik ben met iets totaals anders bezig, snap je? Ik kan dan zelfs tegen dingen aanhikken waar ik blij van word en die ik makkelijk en leuk vind om te doen. Ik blijf dat gek vinden. Zodra iets binnen mijn bereik ligt en ik alleen nog maar mijn arm hoef uit te strekken om erbij te kunnen, ga ik gewoon wat anders doen. Youtube kijken in bed, Stardew Valley spelen, noem maar op. Vandaar dat ik nu bezig ben met de (voorzichtige) voorbereidingen voor een reis naar Myanmar. Die zijn we van plan ergens in januari 2018 te maken. Om van een totaal niet effectieve gedraging toch iets functioneels te maken dacht ik: laat ik er een blog over schrijven! Hierbij.

De voorbereiding is volgens mij echt de helft van het plezier. Dingen uitstippelen, reisverhalen van anderen lezen, mezelf lekker maken met video’s over het lekkere eten in Myanmar… Echt heerlijk! Myanmar is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze wanneer je in Azïe wil gaan backpacken. En dat is precies de reden dat ik er zo snel mogelijk heen wil gaan. Het land is pas een aantal jaren toegankelijk voor toeristen, en de ontwikkeling in de voorzieningen voor toeristen gaat snel. Omdat ik Thailand echt super vond, maar het ontzettend leuk zou vinden om naar een iets avontuurlijker land te gaan, met een ook Boeddhistische cultuur, heb ik nu mijn zinnen gezet op het mooie buurland van Thailand.

Naar welke plekken zou ik graag willen gaan?

Bagan

Afbeelding van tempels in Bagan Myanmar

De eeuwenoude tempelcomplexen van Bagan. Bron afbeelding: Wiki Commons

Wow, wow, wow. Het lijkt me zo prachtig om hier rond te lopen! Of tijdens een zonsopgang van het uitzicht te genieten… Door beelden van Bagan werd ik echt heel nieuwsgierig om Myanmar te bezoeken. Wat een uitzicht! Magisch. Het lijkt me super om hier met een fietsje rond te crossen, foto’s te maken.

Kyaiktiyo

Afbeelding van de Golden Rock Temple Myanmar

Golden Rock in Kyaiktiyo. Bron afbeelding: Wiki Commons

Het lijkt wel buitenaards, deze rots. Helemaal bedekt met goud maar ruw en ongepolijst gelaten. Het hoe en waarom van deze best wel random gouden rots zou ik nog moeten uitzoeken, maar het lijkt me geweldig deze in het echt te zien. En ik heb gehoord dat de hike er naar toe best wel tof is. Zo ongeveer in de buurt van deze rots kun je ook overnachten in een Boeddhistisch klooster. Yes please.

Naypyidaw

Verlaten snelweg Naypyidaw. Bron afbeelding: Wiki Commons

Wat moet het waanzinnig zijn om hier rond te rijden. Deze ‘hoofdstad’ van Myanmar is eigenlijk gloedje nieuw. De stad is ruim tien jaar geleden ontstaan, en de bouw is momenteel nog niet afgerond. Vrij plotseling werd besloten dat deze stad de hoofdstad is, in plaats van Yangon. De bevolking is het daar echter niet mee eens, en daarom is de stad nog altijd vrij leeg. Lege tempels, lege hotels, lege 20-baans snelwegen. Ik neem mijn skateboard mee.

Meeste zin in:

Twee vrouwen op een markt met eten in Myanmar

Eten op een markt in Myanmar. Bron afbeelding: Paul Arps

Eten. Mensen kijken. Een beetje rondwandelen. Gewoon kijken wat er gebeurt. En dan nog wat eten. In dat heerlijk warme weer. De keuken in Myanmar is echt anders dan de Thaise. Wat ik begrijp houdt die keuken ergens het midden tussen Indiase curries en Chinees eten. Ik ben heel erg benieuwd!

Hebben jullie nog tips voor deze reis? Of voor mijn tegen de dingen aanhikken?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Bruur 20 maart 2017 at 13:41

  lijkt mij ook een tof land. Wellicht wil de kleine Bodhi er naar toe 🙂

 • Reageer Arjan kouwenhoven 21 februari 2019 at 20:46

  Zeker doen!!
  Prachtig in Bagan.
  Over de zandpaden rijden, lege tempels bezoeken. Er staan er honderden.!!
  Mooi land, mooie mensen. Rustig en schoon.
  Je kunt wellicht een ballonvaart maken, bij zonsopgang.
  Zelf een auto huren, en met je eigen telefoon op iPad een rondtoer maken. Alles kan.
  Ik vond het er prachtig, en ga zeker nog eens terug.

  Mijn enigste vakantiefoto’s die ik heb uitvergroot is bootjes in Bagan.

 • Reageer