Over mij

Hoi, ik ben Emma, dol op reizen, muziek (maken en luisteren), lekker eten en drinken, lichtelijk nerdy en dol op (zelfhulp)boeken. Welkom op mijn blog!

Toen ik de naam voor deze blog bedacht, was ik echt heel blij.
Rutabaga! Wat klonk dat bijzonder! Nadat ik jaren een blog had gehad met de naam It’s So Fluffy vond ik het wel tijd voor wat volwasseners. Ik word ook een dagje ouder, je weet.
Rutabaga is een woord dat ik mooi vind klinken. En leuk, het is Frans voor bietje dacht ik. En het woord roept niet meteen allerlei associaties op waardoor ik nog ruimte heb om te zoeken naar mijn niche. Ik kroop achter Illustrator en knutselde een paar prachtige bietenlogootjes in elkaar. En een pay of: Give a beet! Prachtig, super, want ik ben een gepassioneerd mens. Alles komt samen!

Perfect toch? Not.

Een lieve vriendin vertelde me rutabaga geen biet is. Wel een koolraap. Jammer. Zeker omdat ik hier pas achter kwam toen mijn blog al live stond.

Slapeloze nachten, series bingen, en ik besloot om er gewoon geen beet om te geven. Ik houd de naam. Want: waarom moet altijd alles perfect kloppen?

Die gedachte bleek vervolgens ironisch genoeg perfect te passen bij de intentie die ik heb met dit blog. Namelijk: de dingen die ik meemaak en doe beschrijven op een manier zoals ze werkelijk zijn. Ja, dat is: Inspirerend, vrolijkmakend, spannend, te gek! Maar ook: Moeilijk, frustrerend, beangstigend, teleurstellend.

Als ik schrijf over reizen, wil ik niet in de sfeer van “ik was bij deze hotspot!” Nee, ik wil laten zien dat reizen naast spannend, gaaf en mindblowing bijvoorbeeld ook “HELP! ENG!” is. Dat reizen naast alle geweldige ervaringen ook over het overwinnen van angsten gaat. Dat ik vlak voor vertrek naar Thailand stiekem dacht: “Meh, ik blijf anders wel gewoon thuis, waarom verzon ik dit ook eigenlijk.” En dat ik apetrots ben dat ik tóch ging en zo enorm genoot!
Enjoy!

Voor vragen of samenwerkingen: vrees niet om contact met me op te nemen, via het e-mailformulier, of via één van de social buttons bovenaan de pagina.