28 juni 2011

Mijn gezondste hobby ooit!

geocachen

Meteen toen ik minder tijd hoefde te te besteden aan school is al mijn tijd naar een nieuwe obsessie gegaan. Lekker buiten zijn, het kost niks, je komt op plaatsen waar je nooit eerder kwam en het heeft ook vaag iets te maken met social media.

Ik heb het over Geocachen! Speurzoeken met je GPS. Dat ken je vast wel van zo’n bedrijfsuitje of zie je aangeboden worden als je langs een VVV loopt. Ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat als je zoiets via VVV doet, maar ik doe het gewoon via mijn iPhone. Ik ben er mee in aanraking gekomen toen ik 2 klasgenootjes heel mysterieus zag praten over een cache, en op welke dag ze zouden afspreken ‘m te gaan ‘doen’. What The What? Daar moest ik dus even het fijne van weten. Ik de app op mijn foontje gezet, en hoera, tussen de bar waar we zaten en mijn huis had dus iemand een ‘cache’ verstopt. Na werk zou klasgenoot, vriend en tevens iets ervarener cacher meegaan. Wat we toen nog niet wisten is dat we pas tegen 4en naar huis gingen en in redelijk beschonken toestand. We konden maar net de lettertjes in ons scherm lezen en daarmee dus de hints die we nodig hadden. Wel wisten we dat de ‘schat’ waar we naar zochten, de maat had van een klein suikerklontje. Right.

Hier dus de cache. We zijn de volgende dag even teruggegaan voor een foto, vandaar dat ie zo licht is. Maar goed. Je vind dus een klein kokertje met een inimini-rolletje papier er in waar je je naam op kunt schrijven. En is dat leuk dan? JA!

Ik weet niet wat het is, maar het is gewoon echt onwijs kicken om zoiets te vinden. Er is een spoor voor je uitgezet door iemand die je niet kent en die je ook nooit zal kennen, en overal op de wereld lopen mensen met hun neus op hun navigatie om de verstopte dingetjes te vinden. Je hebt veel varianten in caches. Sommige wijzen precies de locatie aan, anderen geven alleen een begincoördinaat, en laten de door middel van puzzels de cache vinden. Soms vind je een grotere box, waar allerlei spelletjes en dingen inzitten. Als je er wat uithaalt is het ook wel zo leuk om er weer wat in terug te doen.

Tenslotte heb je ook trackables. Dit zijn dingetjes waar een code op staat, waarmee je kunt zien waar het dingetje geweest is, en wat de missie van dat dingetje is. Bijvoorbeeld: “Naar Parijs!” Dan is het leuk als je dat dingetje in een andere schat achterlaat die wat dichter bij Parijs is!

Als je meer wil weten kun je vragen in de comments stellen, en als je gewoon meteen zelf aan de slag wil, ga je naar www.geocaching.com!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Rebecca 29 juni 2011 at 09:48

    Helemaal leuk!
    Idee voor een teamuitje, of vrijdagmiddagborrel?

  • Reageer Thomas 29 juni 2011 at 10:17

    Nu je nog van dat roken afkrijgen en dan is mijn taak weer volbracht.

  • Reageer