6 oktober 2013

De Dopper vs. KRNWTR: battle of the drinkflesjes

Een flesje van Dopper en een Flesje van KRNWTR

Het was weer zo ver. Ik had weer eens last van een webwinkelvergelijkneurose! Ik had mijn zinnen gezet op een drinkflesje, zo’n hippe, die ik overal mee naar toe zou nemen zodat ik lekker gezond meer zou drinken, en ook minder plastic wegwerpflesjes zou gebruiken.

Er is zoveel keuze!! Echt vele prachtige flesjes hebben de revue gepasseerd en ik had al snel een top 5 die al snel een top 2 werd. De flesjes van De Dopper vond ik erg leuk, De Groene Meisjes vinden ‘m een favoriet en ook op twitter beaamden ze nog dat dit de beste keuze zou zijn. Maar ook het flesje van KRNWTR vond ik onwijs mooi en practisch ogen. Iris was er vrij enthousiast over en ook op twitter raadde ze de KRNWTR fles aan. Ja op deze manier kom ik er er dus niet uit, wat te kiezen?

Gelukkig mocht ik van de hele leuke webwinkel Bottelicious.nl een vergelijking doen. Lees verder om te zien wat ik van de beide flesjes vind!

Het eerste zichtbare verschil is natuurlijk de kleur en het materiaal. De Dopper is in vele kleuren te vinden en gemaakt van kunststof (BPA vrij dus wees niet bang voor enge dingen in je water) de fles van KRNWTR is alleen te verkrijgen in ontzéttend wit (bijna lichtblauw zo wit) en is gemaakt van RVS. Ik vind beide flessen mooi, hier kun je prima mee voor de dag komen. Beide flessen zijn Dutch Design en dat vind ik toch extra leuk.

De openingen van het dopper-flesje

De openingen van de dopper.

Dan nu verder met het meer neurotische deel: De Dopper kost €12,50, weegt leeg 102 gram en er kan net geen 500 ml water in. De opening is qua formaat te vergelijken met een half-liter petflesje. De fles is op twee manieren te openen, gewoon via de dop bovenaan, maar ook kun je het witte gedeelte losschroeven. Volgens de site van De Dopper, maak je op deze manier een bekertje en plaats je water op een voetstuk. Jaja. Ik denk zelf dat je op deze manier makkelijk ijs, een schijfje citroen of een blaadje munt aan je water kunt toevoegen, en dat het flesje makkelijker schoon te maken is. Het zou zelfs kunnen dat je het prettiger vindt om zo je water te drinken, vanuit het bredere gedeelte, maar dan kan het flesje maar voor 2/3 vol. Ik ben wel bang dat ik met dit flesje een keer perongeluk het witte gedeelte losschroef terwijl het flesje nog in mijn tas zit. Dat zou best vervelend zijn. Overigens heb ik met dit flesje wel dat er (na een aantal dagen gebruik) een klein beetje een bijsmaak aan het water zit. Het zou ook kunnen dat dit de geur van het flesje is, ik weet het niet. Hopelijk verdwijnt dit nog.

Met De Dopper zorg je voor minder plastic afval in Nederland en help je mensen in Nepal aan schoon drinkwater.

De opening van de fles van KRNWTR

De opening van de fles van KRNWTR

Het flesje van KRNWTR kost €14,95, weegt leeg 132 gram met het tuitdopje en 141 gram met de draaidop met carabiner. Thats right, je krijgt bij dit flesje twee drinkdopjes! En dat vind ik prettig, want als dit flesje met alleen het tuitdopje te verkrijgen was, had ik dit flesje niet super gevonden. Dit drinkt namelijk niet echt prettig. Snel vervangen dus voor de ‘gewone’ dop. Dit flesje heeft geen fancy schmancy multifunctionele acties, maar is een simpel, mooi flesje met een brede hals. Ik kreeg op dit flesje best veer reacties. Stonden mensen met een 90 graden gedraaid hoofd: “KRNWTR?” (schokkend vond ik wel dat niemand snapte wat er stond!) Nadelen van dit flesje: de dop piept als je deze losdraait. Dat is in een hoorcollege of vergadering niet echt super. Ook tikken mijn tanden tegen de rand als ik drink, (Niet fijn!) maar das een kwestie van wennen denk ik. Ook deze fles heeft voor mij een beetje een bijsmaakje. Metaalachtig, obviously. En ik geloof dat dat bij metaal niet weggaat… Hmmm.

Flessen van KRNWTR en Dopper

Als ‘fotografeert goed in tegenlicht ook een’ puntje was geweest, had KRNWTR niet goed gescoord.

Roundup!

Welk flesje is het fijnst? Lastig te zeggen. Ik denk dat ik ze allebei veel zal gaan gebruiken. Ik denk dat De Dopper in mijn sporttas gaat, en de KRNWTR fles in mijn handtas. (Of andersom? Hmmm De Dopper is wel lichter… Zie! Daar ga ik al weer…) Ik denk dat de keuze heel persoonlijk is en dat je met deze flesjes allebei niet de mist in gaat. Het zijn gewoon kwalitatief goede flesjes! Mocht je ook in dubio zijn over de aanschaf van een drinkflesje, ik kan de webwinkel Bottelicious van harte aanbevelen en ik ben inmiddels ervaringsdeskundige dus vraag maar raak!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Janine 6 oktober 2013 at 08:55

  Ik ben, sinds ik een blog van IKBENIRISNIET heb gelezen en een dopper heb gekocht, helemaal fan van de dopper! Maar dat is waarschijnlijk ook wel persoonlijk want ik heb een hekel aan metaalachtige flessen, ik heb dan liever plastic.

 • Reageer Veerlez 6 oktober 2013 at 09:34

  En een tip voor mensen die richting de Dopper neigen, je kan hem momenteel voor 5 euro kopen in de kantine van de Hogeschool Utrecht (iig Amersfoort, andere weet ik niet zeker!)
  Dus dat is wel een leuke tip! 😀

  • Reageer Emma 6 oktober 2013 at 09:58

   Dat is zeker een goeie!

 • Reageer helen 6 oktober 2013 at 11:41

  Hmm, ik twijfel dus ook al tijden tussen deze twee flesjes en nu weet ik het dus nog niet!

  • Reageer Emma 6 oktober 2013 at 12:04

   Eerlijk gezegd denk ik dat je beter zit met een Dopper, al vind ik de KRNWTR mooier. De Dopper drinkt fijner en is lichter, en in veel kleuren verkrijgbaar!

  Reageer